Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Супа-пача по Шуменски

Супа-пача по Шуменски

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Супа-пача по Шуменски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Чорба пача, приготвена от телешки крака - непременно опитайте"

Необходими Продукти

  • телешки крака - 2 кг
  • ориз - 50 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 5 зърна
  • бахар - 5 зърна
  • оцет - 20 мл
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краката се почистват добре и се слагат да врят в тенджера заедно с дафиновия лист, черния пипер и бахара.

Месото се сваля костите, нарязва се на парчета и се връща при прецедени бульон отново на котлона.

Прибавя се оризът и супата се оставя да ври още 15 минути, като накрая се застройва с яйцата, поръсва се с черен пипер и се подправя със счукания чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: