Горска чорба

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Горска чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Станала рано зарана нашата Меца-мецана. Съчки в гората събрала, огън висок си наклала, та да направи чорбица Меца на своите дечица."

Необходими Продукти

  • горски гъби - около 500 г манатарки, булки, пачи крак
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • фиде
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • жълтък - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • лимонтузу
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд за варене се налива вода и се слага да заври. Когато водата заври, се слагат добре почистените гъби. Пяната, която пускат, се маха. След около 2-3 мин се посолява водата, за да пуснат гъбите и останалата пяна.

Морковът, чушките и лукът се нарязват на ситно и се добавят към гъбите.

След като поврат 10- 15 мин, се добавя и фиде. Така ври още 15 мин и се маха от котлона, леко да изстине гъбената супа.

В отделна купа жълтъкът се разбива с 1 с.л. мляко и малко лимонена киселина. Добавя се малко студена вода и 1 черпак от вече хладката супа.

Изсипва се в зеленчуковата супа и се разбърква. Супичката се отстранява от котлона.

Копърът се нарязва на ситно и се слага в супата. Накрая се поръсва с черен пипер.

Горската чорба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нещо не разбирам защо трябва да слагаме чушките, иначе супичката си е ОК
20.06.2023 15:16
1
Покажи всички подкоментари