Начин на приготвяне
Сложете намазненяи сач да се загрява и добавете нарязания на ивички бекон. Разбъркайте леко с дървена лъжица или шпатула, докато си пусне хубаво аромата.
Прибавете нарязания на тънки филийки лук и чесън. След няколко минути добавете и нарязаното на парченца пилешко, като овкусите с черен пипер и сол.
Когато пилешкото смени цвета си, следват нарязаните гъбки, филийки облен домат и кръгчета чушки. Разбъркайте за няколко минути и напръскайте с бялото вино.
Щом алкохолът се изпари, добавете сметаната и отново разбъркайте. Гответе, докато всичко остане на мазнина и добавете ситно скълцаните зелен лук и магданоз.
Снемете от огъня сача и чукнете яйцата, които ще се сготвят от горещината на съставките. Поръсете леко с черен пипер и сол и поднесете.
Коментари