Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сачове»Пилешки сач с бекон и гъби

Пилешки сач с бекон и гъби

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328330
Пилешки сач с бекон и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1 бр.
"Изумително ястие, което няма да искате да споделите с никого!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г филе
  • бекон - 150 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 с.л.
  • гъби - 200 г пресни
  • чушки - 1 червена
  • чушки - 1 зелена
  • домати - 1 брой
  • бяло вино - 2 - 3 с.л.
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • яйца - 4 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за намазняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете намазненяи сач да се загрява и добавете нарязания на ивички бекон. Разбъркайте леко с дървена лъжица или шпатула, докато си пусне хубаво аромата.

Прибавете нарязания на тънки филийки лук и чесън. След няколко минути добавете и нарязаното на парченца пилешко, като овкусите с черен пипер и сол.

Когато пилешкото смени цвета си, следват нарязаните гъбки, филийки облен домат и кръгчета чушки. Разбъркайте за няколко минути и напръскайте с бялото вино.

Щом алкохолът се изпари, добавете сметаната и отново разбъркайте. Гответе, докато всичко остане на мазнина и добавете ситно скълцаните зелен лук и магданоз.

Снемете от огъня сача и чукнете яйцата, които ще се сготвят от горещината на съставките. Поръсете леко с черен пипер и сол и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
512
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Стана Фантазия!!!
28.10.2022 21:08
Asen Mitev
Asen Mitev
просто го направи..........
19.05.2015 19:49