Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Свинско задушено с кашкавалени кнедли

Свинско задушено с кашкавалени кнедли

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско задушено с кашкавалени кнедли
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Наречете ни чревоугодници, но ние ще изядем не по-малко от три порции от това великолепно свинско задушено с кашкавалени кнедли"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • гъби - 250 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • балучка - 200 г
  • за кнедлите
  • брашно - 100 г
  • масло - 50 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
  • яйце - 1 бр.
  • червен пипер - 1/2 ч.л лют
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета. Оваляйте го в брашно и изпържете.

Извадете месото в купа, а в същата мазнина запържете лука, праза, морковите, гъбите и малките лукчета (балучка).

След като поомекнат зеленчуците, добавете месото и налейте бульон или топла вода.

Добавете соевия сос и подправките. След като заври, прехвърлете сместа в тава и печете ястието около 60 минути на 200 градуса.

Към края на печенето пригответе кнедлите. Смесете маслото, брашното, кашкавала и подправките. Към тях добавете разбитото яйце и ако е необходимо, добавете вода, колкото да се получи тесто.

От получената смес оформете кнедли колкото орех. Пуснете ги в яхнията и върнете свинското задушено обратно във фурната за 10-15 минути.

Свинското задушено с кашкавалени кнедли е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: