Начин на приготвяне
Нарежете месото на кубчета. Оваляйте го в брашно и изпържете.
Извадете месото в купа, а в същата мазнина запържете лука, праза, морковите, гъбите и малките лукчета (балучка).
След като поомекнат зеленчуците, добавете месото и налейте бульон или топла вода.
Добавете соевия сос и подправките. След като заври, прехвърлете сместа в тава и печете ястието около 60 минути на 200 градуса.
Към края на печенето пригответе кнедлите. Смесете маслото, брашното, кашкавала и подправките. Към тях добавете разбитото яйце и ако е необходимо, добавете вода, колкото да се получи тесто.
От получената смес оформете кнедли колкото орех. Пуснете ги в яхнията и върнете свинското задушено обратно във фурната за 10-15 минути.
Свинското задушено с кашкавалени кнедли е готово.