Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешки бутчета със зелен боб и чери

Пилешки бутчета със зелен боб и чери

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки бутчета със зелен боб и чери
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Мислехме да не вечеряме, но като видяхме тези уникални пилешки бутчета със зелен боб и чери, просто не устояхме"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 10 - 12 бр., парти
  • универсална подправка - 2 ч.л., за пиле
  • олио
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • зелен боб - 1 буркан
  • чери домати - 10 - 12 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подредете бутчетата в тава. Поръсете ги със сол, подправката за пиле и олио. Запечете ги във фурната.

След това ги извадете и в тавата добавете лука, нарязан на ситно, доматеното пюре и поръсете с брашното. Разбъркайте добре и налейте вода.

Прибавете бутчетата, зеления боб и подправките. Върнете във фурната на 200 градуса за около 35 минути.

Добавете чери доматите и до гответе ястието. По желание поръсете с нарязан копър.

Сервирайте яхнията с лъжица кисело мляко.

Пилешките бутчета със зелен боб и чери са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: