Апетитна печена плешка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Апетитна печена плешка4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
145 мин.
Порции
5
"Обядът е готов и сервиран! Вие какво чакате още?"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1200 г
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • кимион - 1 к.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • картофи - 5 бр.
  • бульон - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете едно цяло по-голямо парче свинска плешка. Направете марината от соевия сос, счукания чесън и подправките.Сложете зехтина и разбъркайте. Намажете месото с тази смес.

Сложете в тава и оставете за час да се маринова. Покрийте тавата с фолио и сложете във фурната на 150 градуса за час и половина.

Обелете картофите и ги нарежете. Подправете със същите подправки като на месото.

Извадете тавата, махнете фолиото и сложете картофите, сипете бульона и върнете във фурната. Увеличете градусите на 180 и запечете още 40 минути до готовност.

Поднесете Апетитната печена плешка с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: