Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Емпанади»Емпанадас с пушено свинско и спанак

Емпанадас с пушено свинско и спанак

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Емпанадас с пушено свинско и спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Предизвикателство за всички, които са решили да започнат диета - емпанадас с пушено свинско и спанак"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 250г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • за плънката
  • пушено свинско месо - 300 г
  • спанак - 300 г
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • зелен лук - 7 - 8 бр. перца
  • олио - 20 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се приготвя като към пресятото брашно нарежем на малки парчета маслото и прибавим разбитите яйца . Оставяме малко от жълтъка на едното яйце за намазване отгоре. Размесваме хубавото, докато маслото се разтопи и получим гладка и мека маслена топка. Покриваме купата с масленото тесто с фолио и я оставяме в хладилника, докато приготвим плънката.

Пушеното месо, гъбите, лука и спанака нарязваме на ситно. Слагаме ги в тефлонов тиган или без мазнина, или със съвсем малко и запържваме за няколко минути.

Изваждаме тестото от хладилника и на набрашнен плот го разточваме. Изрязваме кръгли формички с чаша или паничка и слагаме от плънката на едната страна от кръгчето. Прехлупваме го с другата половина и притискаме по ръба с вилица, така че да не излезе плънката.

Печем във фурна на 180 градуса около 30 минути, като по среда на времето сваляме тавата най-отдолу, за да се изпекат добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: