Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Мариновани ребърца на фурна

Мариновани ребърца на фурна

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Мариновани ребърца на фурна
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ребърца, които направо се топят в устата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг ребърца
  • соев сос - 2с.л.
  • майонеза - 2с.л.
  • мед - 1/2 с.л.
  • куркума - 2щипки
  • чубрица
  • черен пипер
  • зехтин - 1 - 2с.л
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се нарязват на парчета. Поставят се в купа и се заливат с марината, приготвена от соевия сос, меда, майонезата и подправките (без солта и червения пипер).

Разбъркват се хубаво, покриват се с фолио и се оставят в хладилника поне за 1 час.

Поръсват се със сол, пак се разбъркват и се подреждат в тавичка.

Поръсват се с червен пипер и зехтин.

Печете на 200 градуса, около 35-40 минути или до готовност.

Уникално вкусни ребърца се получават. Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Доби, здравей!
Разрешавам си да кача още една рецепта към твоите основни. Горещи ги изваждам от фурната и снимам веднага, че след малко няма да остане и парченце. Още веднъж благодаря за тази прекрасна рецепта.
Поздрав!
29.01.2017 01:37
11
2
marcheva14
marcheva14
Доби, благодаря за тази рецепта. Търсих из форума нещо подобно и попаднах на теб. Много ми хареса и утре ще я спретна и после ще споделя какво съм успяла да сготвя, а и най-важното как са били на вкус тези ребърца.
Поздрав!
27.01.2017 22:09
8