Торта Данонино

Торта Данонино
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15
"Знаете, че диетата е обречена, още щом зърнахте тази торта"

Необходими Продукти

  • бисквити - 400 г
  • кисело мляко - 600 г млекца Данонино (ягода)
  • масло - 200 г
  • течна сметана - 500 мл сладкарска
  • желатин - 10 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • сладкарска боя - 3 капки
  • пудра захар - 10 с.л.
  • бял шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте или смелете бисквитите на брашно. Разтопете маслото, прибавете го към тях и хубаво разбъркайте. Поставете сместа във форма за торта и с лъжица притиснете да се получи блат.

С миксер разбийте млекцата, сметаната и захарта. Пригответе желатина по указание на опаковката му.

Щом желатинът набъбне го разтворете в 100 мл топло прясно мляко. Прибавете към него сладкарската боя и разбъркайте.

Добавете го към сместа от млеката, разбъркайте и изсипете сместа върху бисквитения блат.

Приберете тортата в хладилник за няколко часа.

Когато вашата бисквитена торта е стегнала я освободете от ринга и рендосайте белия шоколад.

Тортата Данонино е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: