Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Най-вкусните понички с ленено брашно

Най-вкусните понички с ленено брашно

Най-вкусните понички с ленено брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"Пригответе си тези мега вкусни понички - няма да съжалявате !"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 50 мл
  • захар - 5 с.л.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1 бр. суха
  • брашно - 500 г типово
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в купа двата вида брашно. Маята се разбива в топлата вода с 1 с. л. захар и една лъжица брашно, оставя се да бухне.

Сипва се в брашното, добавяме и олиото, прясното мляко, останалата захар, сол. Разбърква се с вилица на топка тесто, после се доизмесва на меко тесто.

Втасва покрито с кърпа за 50 минути. Разточва се кора и с чашка се изрязват кръгчета. С ръце се прави дупка в средата.

Загрява се олио на ниска температура и пържим поничките от двете страни до златисто.

Изваждат се върху хартия да попие мазнината. Поднасяме за закуска, като се поръсят с пудра захар и чаша кафе или чай!

Това наистина са най-вкусните понички с ленено брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: