Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Карамелизиран лук със златисти пържолки

Карамелизиран лук със златисти пържолки

Карамелизиран лук със златисти пържолки
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ако щете вярвайте, но най-вкусната гарнитура за карамелизирания лук са именно пържолите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • лук - 4 - 5 големи глави
  • захар - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • балсамов оцет
  • олио
  • чубрица - за месото
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на пържоли и леко ги нацепвате с ножа. Поръсвате със сол и черен пипер.

Лука нарязвате на филийки и слагате да се пържи в дълбок тиган, след като се позапържи добавете балсамовия оцет със захарта и меда, разбъркайте хубаво.

Когато се карамелизира лукът, може да прехвърлите в друг съд.

Сложете пържолите да се запържат, като ги обръщате от двете страни, за да получат хубав карамелен цвят.

Карамелизираният лук със златисти пържолки се поднася веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: