Креп

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Креп
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Изненадайте приятно близките си с този обичан вкус"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 в.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 - 2 капки
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - 2 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се разбиват яйцата на пяна. После се добавят последователно масло, захар, сол, олио и прясно мляко. Разбъркват се добре.

В содата се капват няколко капки оцет, за да потисне миризмата й, и тогава се добавя.

Ванилията се смесва с брашното и се добавя постепенно, разбърквайки, за да не стане на бучки.

Сместа за плоския хляб трябва да е гъста като боза. После от сместа се взема с черпак и се пържат в загрято олио. Много вкусен Креп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Какво е креп? Нещо като палачинките Сюзет ли? Странна е рецептата, на снимката изглеждат като пърленки, а в рецептата има ванилия и пише че са пържени, а всъщност са като печени на пещ
16.10.2016 17:46
1
Покажи всички подкоментари