Начин на приготвяне
Първо започваме с бисквитения блат. Смелете бисквитите на прах, добавете разтопеното масло и 2 с.л. пряно мляко. Разпределете сместа в тортена форма с регулиращи се страни. Разпределете я равномерно и го натиснете добре, сложете в хладилник за няколко минути.
След това смесете сметаната с 500 мл прясно мляко, разделете го на три по 500 мл в различни тенджери. Сложете първата тенджера на котлона, добавете начупения натурален шоколад с 3 с.л. захар. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи. Взима се от котлона и се смесва с предварително разтворения в малко вода желетин. Разбърква се добре и се изсипва върху бисквитения блат. Слага се във фризер за около час, час и половина, чака се да стегне много добре.
След това се слага втората тенджера на котлона и по същия начин се бърка до разтопяването на млечния шоколад с 2 с.л. захар. Отново се смесва с желатина и внимателно се изсипва върху стегналия се крем. Отново се връща във фризера.
И така по същия начин и със следващия крем, обаче този път с белия шоколад и без да се слага захар при разтопяването. Пак се слага желатинът и отново се изсипва върху млечния крем. Връща се пак във фризера, но този път за повечко време - около 4 или 5 часа. Украсява се пожелание.
Коментари