Пита охлюв

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
21/12/2019
"Усещате ли аромата на току що изпечена пита?"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 831
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в тавичка и се прави кладенче. Маята се разтваря в топло прясно мляко, добавя се захарта и лъжица брашно, разбърква се и се оставя да шупне.

В кладенчето се слагат всички останали продукти без жълтъка, той остава за намазване на края.

Омесва се тесто, като се добавя от шупналата мая до пълното ѝ усвояване и получаване на гладко, еластично тесто, което да не лепне по ръцете. Покрива се с чиста кърпа и се оставя да втаса на топло за един час.

Готовото тесто се разделя на две равни части. Всяка от тези части се разточва на правоъгълна кора с дебелина няколко милиметра.

Намазва се едната кора с масло, завива се на руло и се реже на няколко парчета, които се редят като охлювчета в намазана с масло тава.

С другата кора се процедира по същия начин. Намазва се питата с разбития жълтък и се оставя да втаса за още половин час. Слага се тавата във фурната на 170 градуса и се пече около 50 минути.

Питата охлюв е готова.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Приготвяй си тази рецепта в:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Трябваше да я кръстиш пита Охлювчета, така и прилича повече, но сигурно е изчерпано името. :)
1
0