Начин на приготвяне
Активира се маята, като се разбърква в част от топлото мляко със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в брашното. Добавяме и останалите продукти и останалото прясно мляко, като от яйцата се отделя един жълтък - с него се намазва отгоре.
Замесваме меко тесто. Оставя се да втаса на топло за 30 минути. Готовото тесто се разделя на две части. Всяка се разточва на кръгла кора, намазваме с олио и поръсваме натрошено сирене. Отгоре се покрива с втората разточена кора. Нарязваме на ленти по 1 см.
Диагонално се навива на охлюв и се поставя в намазана с олио тава. Втасва още 20 минути, намазва се с разбит жълтък и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути до златиста коричка
Вкусотия!
Коментари