Начин на приготвяне
Почистете и измийте кокошката. Подсушете я с чиста кърпа. Разтопете половината масло.
Пригответе пълнежа, като залеете хляба с прясното мляко. След като попие, прибавете отделените жълтъци, ситно нарязания магданоз и разтопеното масло.
Добавете разбитите на твърд сняг белтъци и разбъркайте добре. Напълнете със сместа кокошката и зашийте отвора. Намажете я с останалото масло, поръсете я с кимион и сол.
Намажете тавичка с олио и сложете в нея кокошката. Налейте на дъното в тавичката 150 мл. вода. Завийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна.
Печете на 180 градуса за около 105 минути, след което махнете фолиото и печете още 15 минути.
Така кокошката ще придобие приятен загар.