Кюфтета от червена леща и булгур

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
18/10/2016
"Ароматни зеленчукови кюфтета, които определено ще се харесат дори на любителите на мръвката "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 981
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се сварява, докато омекне напълно. Когато водата се отдръпне, се добавя булгурът, захлупва се и се оставя така 30 минути.

Лукът се нарязва на едро и се запържва в олиото. Към него се добавя доматеното пюре. Запържват се още 1-2 минути и се добавят към лещата.

След това се добавят накълцаните магданоз, зелен лук и подправките. Не се разбъркват, а се оставят да се охладят.

След пълното му охлаждане се омесва с ръце, водата се добавя по време на месенето, и се откъсват парчета с големина на яйце.

Оформят се на кюфтета и се нареждат върху маруля и рока. Украсява се с нарязания лимон.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар