Пиле със зелен фасул

21/12/2019
"Класическа комбинация, която поднасяме с вкусно кисело мляко "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 162
  • Преглеждания за месеца1347
  • Преглеждания за седмицата101
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • олио - 3 - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр. голям
  • лук - 1 бр.
  • зелен фасул - 300 г замразен
  • пилешки бутчета - 2 бр. сварени
  • домати - 200 г
  • червен пипер - 1 с л
  • сол - на вкус
  • магданоз - пресен
* мерки и количества
Яхния

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се обелват и нарязват на малки кубчета. Загрява се олиото в тенджера и запържваме нарязаните зеленчуци.

Когато сменят цвета си, се слага червеният пипер, разбърква се и сипваме прецедения бульон от сварените пилешки бутчета.

Добавят се зеленият фасул и настърганите домати, оставяме да се готви на умерен огън, за да омекне фасулът.

Накрая прибавяме свареното пилешко месо, накъсано на парчета. Поръсваме със сол и оставяме да поври още 10 минути.

Сервираме яхнията с пресен магданоз. Пилето със зелен фасул е много вкусно.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Damyan Georgiev
Damyan Georgiev
17.04.2019 23:14
Става супер! Лесно и вкусно!
0
0