Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с джин, бахар и розмарин

Пилешки гърди с джин, бахар и розмарин

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пилешки гърди с джин, бахар и розмарин
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
19/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вълшебен аромат и вкус, които ще ви оставят безмълвни"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1/2 кг
  • бекон - 50 г
  • бахар - 10 зърна
  • розмарин - 1 стрък пресен
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • черен пипер - 1 щипка
  • лук - 2 глави червен
  • джин - 1 к.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете прорези на пилешкото филе с помощта на остър нож и го осолете от всички страни. Накълцайте чесъна и розмарина и добавете към тях 3-4 стрити зърна бахар и черния пипер.

Към тях добавете и нарязания на малки парченца бекон, разбъркайте добре и с получената смес напълнете прорезите на месото.

Останалите зърна бахар набучете на различни места по филето. В тава, застлана с хартия за печене, налейте 1/2 н.ч. зехтин, сложете шпикованото месо и залейте с останалата мазнина.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути, след това извадете тавата и добавете нарязания на половинки лук и малки парчета бекон.

Залейте филето с джина, в който предварително сте разтопили захарта и върнете обратно във фурната за още около 15 минути. Поднесете месото топло с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотно предложение, Ивана :)
19.10.2016 10:37
1
Покажи всички подкоментари