Начин на приготвяне
Направете прорези на пилешкото филе с помощта на остър нож и го осолете от всички страни. Накълцайте чесъна и розмарина и добавете към тях 3-4 стрити зърна бахар и черния пипер.
Към тях добавете и нарязания на малки парченца бекон, разбъркайте добре и с получената смес напълнете прорезите на месото.
Останалите зърна бахар набучете на различни места по филето. В тава, застлана с хартия за печене, налейте 1/2 н.ч. зехтин, сложете шпикованото месо и залейте с останалата мазнина.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути, след това извадете тавата и добавете нарязания на половинки лук и малки парчета бекон.
Залейте филето с джина, в който предварително сте разтопили захарта и върнете обратно във фурната за още около 15 минути. Поднесете месото топло с гарнитура по избор.
Коментари