Панирано пилешко месо

Панирано пилешко месо
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви40 мин.
Общо70 мин.
Порции1
"Вкусотия в чиния!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на хапки. В купа се смесват соевият сос, сокът от лимон, солта и черният пипер. В тази марината се овалват филенцата и оставяме за 30 минути на студено.

Разбиват се яйцата на пяна. В плитка чиния смесваме брашното и сусама, разбъркваме добре, за да се смесят продуктите. Отделно се сипват галета. Всяко филе се потапя първо в брашно и сусам, после в разбитите яйца и накрая в галетата.

Загрява се олио и пържим филенцата до златисто на умерена температура. В купа се нарязва прясното зеле на ситно. Ряпата се обелва и нарязва на лентички, но може и да се настърже. Овкусяваме със сол, зехтин и ябълков оцет. Разбърква се добре.

В средата на голяма чиния сипваме зелевата салата, отгоре оформяме цвете от кръгчета морков и листа пресен магданоз. По краищата се нарежда панираното пиле и сервираме веднага.

Добър апетит с това вкусно Панирано пилешко месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: