Джинджифилови бисквити с какао

ШоколадкаШоколадкаНовак
18/12/2011
"Провеждаме състезание колко най-много джинджифилови сладки може да изядем. Желаещите да участват, да приготвят по една кутия и да заповядат "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции2 тави
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 889
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч. бяло + за поръсване
  • какао - 1/2 ч.ч. натурално, на прах
  • джинджифил - 1/2 ч.л. смлян
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. смляно
  • карамфил - 1/4 ч.л. смлян
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л., може и без
  • масло - 12 с.л. неосолено, омекнало
  • захар - 3/4 ч.ч. кафява
  • яйца - 1 брой
  • меласа - 1/2 ч.ч. тъмна
  • джинджифил - 1 с.л. настърган, пресен
  • захар - кристална за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса и застелете 2 тави с хартия за печене.

Смесете заедно брашното, какаото, подправките, солта, бакпулвера (ако искате да слагате). Разбийте масло и кафявата захар на средна скорост с миксер, докато се хомогенизират и стане пухкава смес (около 4 минути).

Добавете яйцето, меласата и настъргания пресен джинджифил. Разбъркайте добре и добавете брашняната смес. Разбийте на ниска скорост, докато всичко се смеси добре.

Разделете тестото на 2 части, леко ги сплескайте и сложете за 1 час в хладилника. Всяка разточете на тънък лист (една по една). С помощта на формички изрежете бисквитите.

Подреждайте ги в тавите и оставете отново за 20 минути на студено. Ако по време на разточването тестото е твърде меко, сложете го отново в хладилник.

Сложете бисквитите да се изпекат за около 10-13 минути в загряната фурна. Оставете ги да изстинат върху решетка.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар