Крем карамел с цели парчета тиква

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф43810643724
19/10/2016
"Искате нещо сладко и в тон със сезона? Няма нищо по-хубаво от крем карамел, комбиниран с тиква "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 608
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зависимост от това колко голяма е тавата ви ще се нуждаете от различно количество тиква. Аз използвах най-малката си, която с диаметър 22 см, но ако имате нужда от по-голямо количество за повече хора, освен по-голяма тава, трябва да използвате и двойно по-голямо количество продукти.

Тиквата се бели и се нарязва на средно големи кубчета. Режете толкова, че да покрие добре дъното на тавата. Сипвате отгоре половината захар и печете на 200 градуса около 20 минути (за по-голямо количество или в зависимост от сочността на тиквата времето може да стигне и до 40 минути).

С телена бъркалка разбивате останалата захар заедно с яйцата, млякото и ванилията. Когато тиквата е омекнала, я залейте с карамелената смес. Пече се на по-слаба фурна - 130 градуса между 30 - 45 минути. Когато забележите, че карамелът е стегнал и в средата и започне да покафенява отгоре, десертът е готов.

Оставете крем карамела поне няколко часа да изстине добре, за да се реже на перфектните парчета.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар