Вкусни пасти Индиана

20/10/2016
"Шоколадови пастички за специални поводи или просто така - за настроение "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 011
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за тестото
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 60 г
  • брашно - 120 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • за сиропа
  • захар - 80 г
  • вермут - 2 с.л.
  • вода - 100 мл.
  • за крема
  • сметана - 400 г сладкарска
  • пудра захар - 120 г
  • желатин - 1 пак.10 г
  • вода - 20 мл
  • за глазурата
  • шоколад - 130 г
  • олио - 2 с.л.
  • за гарниране
  • коктейлни череши
  • брашно - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете захарния сироп, като загреете водата и добавите захарта. След като заври и захарта се разтопи напълно, отстранете от огъня и охладете. След като сиропът изстине, ароматизирайте с вермута (може да го замените с друг вид алкохол по желание).

Отделете белтъците от жълтъците в отделни купи. Разбийте белтъците с 2/3 от захарта на гъст сняг. Останалата захар прибавете към жълтъците и разбийте и тях на гъст крем. Съединете двете разбити смеси и разбъркайте до хомогенност.

Прибавете постепенно пресятото брашно и ванилията към яйчената смес и разбъркайте до поемането му. Застелете подходяща тава за печене. С помощта на пош с подходящ накрайник щприцовайте полусфери и толкова на брой кръгчета със същия диаметър. Поръсете леко с брашно.

Изпечете в умерена фурна до леко порозовяване. Сиропирайте с вече охладения сироп. Направете крема, като разбиете сметаната и пудрата захар на гъст крем с помощта на миксер.

Добавете желатина, по указания на пакета начин. Разбийте крема до получаването на пухкава смес. Намажете основите /кръгчетата/на пастите с крем и слепете с плоското на полусферичката.

Направете шоколадова глазура, като разтопите шоколада на водна баня и прибавите олиото. Разбъркайте и глазирайте пастичките. Шприцовайте върху всяка пастичка сметаново цвете/ по желание може да оцветите със сладкарска боя/ и гарнирайте с коктейлни черешки.

Оставете ги за няколко часа, за да си поемат от ароматите и сиропа. Подредете ги в хартиени формички. Използвала съм ръководство, спазила съм всички стъпки и се получи страхотно! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар