Печена скумрия във фолио

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
21/12/2019
"Скумрия във фолио - хем изключително вкусна, хем няма да нацапате "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
64 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо299 534
  • Преглеждания за месеца14672
  • Преглеждания за седмицата2598
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена64

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, махнете опашката, главата и извадете вътрешностите. Измийте рибите, посолете и подправете със черен пипер.

Вземете четири листа алуминиево фолио. Намажете всеки един от тях с малко зехтин, вземете един лист, сложете рибата в средата.

Почистете и измийте с четка и гореща вода лимоните. Нарежете ги на тънки колелца, ако има семки ги махнете.

Разтворете леко скумрията, сипете малко зехтин, сложете две три колелца лимон и няколко стръкчета копър, поръсете пак с пипер.

Полейте рибата и отгоре с малко зехтин, завийте четирите страни на фолиото към рибата, така че да я покриете и да се получи форма на пакетче.

Останалите риби пригответе по същия начин. Сложете ги в тава или директно върху металната скара на печката и запечете рибките за 20 минути на 200 градуса.

Поднесете печената риба в чинията заедно с фолиото.

Печената скумрия във фолио е традиционна и много лесна рецепта.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар