Арменски сладки с орехи и локум

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
20/10/2016
"Ето и любимата ни рецепта за прочутите арменски сладки, на които никой не може да устои "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
63 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо278 921
  • Преглеждания за месеца4848
  • Преглеждания за седмицата72
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена63

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото и водата в тенджерка. Оставете ги да кипнат и свалете от котлона.

Прибавете бакпулвера и солта, разбъркайте и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте енергично, докато тестото започне да се отделя от съда.

Оставете хубаво да изстине. Направете малки топчета, като във всяко слагате по парче локум и орех, оваляни в канела.

Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Печете сладките на 180 градуса, около 25 минути или докато се зачервят. Извадете ги от фурната и веднага ги оваляйте в пудрата захар.

Рейтинг

5 20
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Diana Dimitrova
Diana Dimitrova
21.06.2019 08:42
Чудесна рецепта! Вече 5 пъти правих по нея!
0
0
Зорница Христова Михова
Много са вкусни!Чудесна рецепта!
3
0
Пенка Николаева Стефанова
Много са вкусни и много лесни за приготвяне! Чудесна рецепта!Записвам си я в тефтера с изпитани и любими рецепти!
5
3