Арменски сладки с орехи и локум

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
5k
6
Арменски сладки с орехи и локум
Снимка: Добринка Петкова
1 / 15
20/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви25 мин.
Общо45 мин.
Порции25
"Ето и любимата ни рецепта за прочутите арменски сладки, на които никой не може да устои"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото и водата в тенджерка. Оставете ги да кипнат и свалете от котлона.

Прибавете бакпулвера и солта, разбъркайте и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте енергично, докато тестото започне да се отделя от съда.

Оставете хубаво да изстине. Направете малки топчета, като във всяко слагате по парче локум и орех, оваляни в канела.

Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Печете сладките на 180 градуса, около 25 минути или докато се зачервят. Извадете ги от фурната и веднага ги оваляйте в пудрата захар.

Рейтинг

5 22
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: