Начин на приготвяне
Измиваме обилно гъбите с вода и ги оставяме да се отцедят, след което ги нарязваме на малки парчета, а лука - на ситно.
Загряваме дълбок тиган с незалепващо покритие, добавяме 1 с.л. олио и веднага прибавяме лука и гъбите. Овкусяваме със сол и черен пипер. Запържваме зеленчуците за около 6-7 минути до приятен загар.
Изваждаме запържените гъби и в същия тиган добавяме останалите 2 с.л. олио. Слагаме нарязаното на малки парчета месо, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Запържваме до приятен загар. Добавяме 1 ч.ч. бяло вино, топеното сирене, горчицата и малко мащерка.
Готвим, докато се изпари виното. Прибавяме готовите гъби и отново разбъркваме.
Сервираме готовото мезе и поръсваме с малко ситно нарязан магданоз.
Бързото пиле с горчица е много апетитно.
Коментари