Лучена яхния с кокошка във фурна

21/10/2016
"Страхотна яхния, както я готвеха едно време на село "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 203
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително месото от кокошка /използвам тенджера под налягане, защото кокошката увира по-трудно/, докато месото започне да се отделя от костите.
Обелете лука и праза и ги нарежете на ситно.

Сложете ги подходяща тавичка за печене. Добавете олиото и запечете в загрята фурна, докато лукът започне да покафенява и омекне. При необходимост разбъркайте.

Добавете червения пипер и настърганите домати. Сложете месото. Налейте от бульона до покриване на месото. Овкусете със сол и черен пипер.

Печете, докато ястието остане на мазнина. Малко преди готовност, разтворете брашното с водичка, до получаването на гъста кашичка. Прибавете към ястието за сгъстяването му.

Гарнирайте с магданоз преди поднасяне.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар