Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Грах яхния с пържена наденица

Грах яхния с пържена наденица

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Грах яхния с пържена наденица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Една обикновена яхния, с необикновен вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • грах - 1 буркан
  • наденица - 3 парчета
  • лук - 2 глави кромид
  • домати - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • зехтин - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 2 л зеленчуков
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука и чесъна, наденицата нарежете на половинки, след това на едри парчета.

Загрейте зехтина в тенджера, сложете наденица и я изпържете от двете страни. Извадете и отцедете върху домакинска хартия.

Сложете лука и чесъна в същата мазнина, разбъркайте и запържете до омекване.

Сложете лъжица червен пипер и брашно. Разбъркайте и сложете настърганите домати с лъжичка захар.

Гответе няколко минути до сгъстяване и сипете бульона. Оставете да кипне и гответе 15 минути, след което подправете, сложете изцедения грах и наденицата.

Разбъркайте и гответе яхнията още 10 минути, след което махнете от котлона и поднесете със свеж магданоз.

Грах яхнията с пържена наденица е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgi
Georgi
Мен лично много ми хареса рецептата
04.05.2019 19:40