Ябълков щрудел с канела

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
107
728
239
385
2
27/12/2019
"Всеки може да си направи щрудел, но трябва да побързате, за да успеете да го опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 210
  • Преглеждания за месеца188
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме ябълките на едрото ренде.

Добавяме смлените орехи, захарта, канелата, галета (галетата поема сока от ябълките). Разбъркваме добре.

Взимаме 2 от корите и ги намазваме обилно с разтопеното масло.

Поръсваме от плънката и навиваме на руло. И така с останалите кори. Подреждаме ги в намаслена с мазнина тавичка.

Печем в предварителна затоплена на 180 градуса фурна. Поръсваме щрудела с пудра захар.

Ябълковият щрудел с канела е много вкусен десерт.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Diliana Peneva
Diliana Peneva
08.04.2017 07:23
Много вкусен и лесен щрудел. Всички в къщи много го харесват
2
0