Тиквени трюфели

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
444
1k
1k
1k
5
21/10/2016
"За моментите, в които сте на диета, но ви се хапва сладичко"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 646
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиква - 1 ч.ч. печена, пюре
  • тахан - 2 с.л. сусамов
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режете тиквата на парчета и я изпичате във фурната до готовност. Пека я на 220 градуса около 35 минути. Махате слоя отгоре, който се е втвърдил и издълбавате само меката част.

Пюрето, което ви трябва, е около една пълна чаена чаша, така че сами може да прецените колко от тиквата да нарежете и изпечете. Аз правя повече, за да има и само печена и тиква и такава за трюфели.

Разбърквате тиквата със сусамовия тахан, меда и 1/3 от орехите и с ръце оформяте малки орехчета. Овалвате ги в останалите орехи и хапвате.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар