Начин на приготвяне
Почистеното пиле разрязваме по гърдите отгоре додолу.
Измиваме добре под течаща вода, отцеждаме и подсушаваме. Поръсваме от двете страни със сол и смлян черен пипер. Втриваме подправките добре с пръсти.
Загряваме в тава с дебело дъно и капак (може и гювеч) 1/2 кафена чаша олио, поставяме разрязаното и овкусено пиле и го запържваме от двете страни при затворен капак около 30 минути. През това време си приготвяме соса.
Нарязваме на ситно кориандъра и скилидките чесън. В купа смесваме нарязаните подправки, червения пипер, хмели сунели и водата, разбъркваме и сосът е готов.
Поливаме запърженото пиле със соса, затваряме с капака и оставяме на слаб огън да къкри около 7 минути.
Отваряме капака и преместваме пилето в загрята на 180 градуса фурна. Печем до приятен загар. При сервиране поливаме печеното пиле с мазнинката от тавичката, гарнираме със салатка според сезона.
Пилето по Аджарски е невероятно.