Начин на приготвяне
В топлата вода разтворете маята и захарта. Добавете киселото мляко, солта и олиото.
Разбъркайте сместа и добавяйте от пресятото брашно, замесете меко и нелепнещо тесто.
Покрийте тестото и оставете за 30 минути да увеличи обема си.
През това време си пригответе плънката, като смесите настърганите на едро ренде кашкавал, сирене и масло. Получената плънка разделете на две равни части.
Втасалото тесто разделете на 2 равни части. Върху набрашнен плот разточете всяка част на правоъгълна кора и намажете с малко олио.
Навийте на руло двата дълги края към средата и оформете лодка, като защипете краищата й. Напълнете пидетата с плънка, като я разпределите равномерно.
Поставете ги в тава покрита с хартия за печене, поставете тавата в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете за около 15 минути.
Извадете тавата, чукнете по едно яйце в средата на всяко пиде, поръсете ги с риган и върнете във фурната за около 2-3 минути, да се изпекат яйцата.
Извадете готовите пидета по Аджарски и намажете с масло тестената част.