Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Хачапури»Аджарски хачапури

Аджарски хачапури

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Аджарски хачапури1 / 3
02/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Ех тези хачапури, докато се обърне човек, и те са изядени до последната трохичка"

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 1 кг
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 1 с.л. суха
  • за плънката
  • сирене - 1 кг
  • яйца - 10 бр.
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, добавя се половин литър топла вода, смесена с млякото. Добавят се маята, захарта, солта и олиото. Замесва се тесто и се оставя за 2 часа на топло. Измесва се още веднъж и се оставя на топло за още 1 час.

Сиренето се настъргва, намачква се с ръка, добавя се половин чаша хладка вода и се разбърква до гъста каша. Тестото се разделя на 10 части, всяка се прави на топка и се разточва на кръг.

Прищипват се два противоположни края, а външните ръбове се раздалечават, за да се получи нещо като лодка. Нареждат се в тавичка. Във всяка от тестените лодки се излива от кашата със сирене и се пекат 15 минути на 250 градуса.

Вадят се от фурната и във всяка лодка се чуква по 1 яйце. Връща се за 3 минути във фурната. Вадят се и се сервират горещи, като върху всяко се слага по едно парченце масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: