Пиле по Аджарски

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пиле по Аджарски4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Силно препоръчваме това лесно и супер вкусно ястие !"

Необходими Продукти

  • пиле - 2 кг (не по - голямо)
  • чесън - 8 скилидки
  • кориандър - 2 с.л. пресен
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • хмели сунели - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 230 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното пиле разрязваме по гърдите отгоре додолу.

Измиваме добре под течаща вода, отцеждаме и подсушаваме. Поръсваме от двете страни със сол и смлян черен пипер. Втриваме подправките добре с пръсти.

Загряваме в тава с дебело дъно и капак (може и гювеч) 1/2 кафена чаша олио, поставяме разрязаното и овкусено пиле и го запържваме от двете страни при затворен капак около 30 минути. През това време си приготвяме соса.

Нарязваме на ситно кориандъра и скилидките чесън. В купа смесваме нарязаните подправки, червения пипер, хмели сунели и водата, разбъркваме и сосът е готов.

Поливаме запърженото пиле със соса, затваряме с капака и оставяме на слаб огън да къкри около 7 минути.

Отваряме капака и преместваме пилето в загрята на 180 градуса фурна. Печем до приятен загар. При сервиране поливаме печеното пиле с мазнинката от тавичката, гарнираме със салатка според сезона.

Пилето по Аджарски е невероятно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: