Начин на приготвяне
Слагам в дълбока купа за замесване на тестото маята с малко хладка вода и захар. Изчаквам да се разтвори маята и добавям малко брашно.
След 15 мин добавям в купата останалото брашно, солта, зехтина и водата.
Омесвам средно твърдо тесто. Завивам с кърпа и оставям за около 30 мин. на топло.
Разделям тестото на 4 топки.
Всяка разточвам върху набрашнен плот във форма на кръг. Правя бордюр от двете успоредни страни и там, където се срещат двата края, усуквам тестото и излишното отстранявам с нож (може и да не го махате).
Премествам тестената основа в тава, предварително намазана с олио. Вътре натрошавам сирене, поръсвам с настърган на едро кашкавал.
В средата чуквам едно сурово яйце и слагам хачапурите да се пекат в предварително загрята умерено силна фурна.
Когато хачапурите по аджарски за готови, още топли намазвам с краве масло.