Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Еклерова торта»Шоколадова торта с еклери и кроасани

Шоколадова торта с еклери и кроасани

Шоколадова торта с еклери и кроасани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Еклерова торта с шоколад - отдавна си мечтаехме за нея"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1л
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • шоколад - 1 бр. млечен
  • кроасани - 4 - 5 бр.
  • бисквити - 1 опаковка шоколадови
  • крем - 3бр. Оле шоколад на др. Йоткер
  • прясно мляко - да се разтвори кремчето
  • вафли - 2 бр. Боровец
  • мини еклери - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате млякото в тенджера, когато млякото започне да ври, сложете белтъка и шоколада, оставете да поври още около 4-5минути, като през цялото време бъркате.

Наредете предварително нарязаните кроасани на колелца в тавата, в която ще правите тортата. Полейте ги с топлото мляко. След като сте ги полели с млякото, наредете бисквитите отгоре.

В купичка направете кремчето, както пише на опаковката му. Когато кремчето стане готово, рендосайте вафлите и ги прибавете към него. Залейте тортата с кремчето.

Нарежете еклерите и ги наредете отгоре на тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: