Десерт Няма време

VeselinaVeselina
Готвач
263
1k
682
629
3
22/12/2019
"Липсата на време не е оправдание да оставите семейството си без десерт "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73 686
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • праскови - от 1/2 компот
  • сок от компот - 1/2 ч.ч.
  • конфитюр от смокини - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка Бор Чвор
  • пудра захар - 1 ч.л
  • бисквити - 7 - 8 бр. ванилови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме сок от компот от праскови - 1/2 ч.ч в купа. Потапяме първите 3 бисквити в сока за кратко.

Взимаме подходящ съд и слагаме на дъното първи ред бисквити. Режем прасковите на тънки парчета - полумесеци.

Редим прасковите плътно една до друга. Отгоре намазваме с 1 1/2 с.л конфитюр от смокини.

В 1/2 кофичка гъсто кисело мляко слагаме 1 ч.л пудра захар и разбъркваме до гладка смес. Нанасяме 1/2 от млякото върху реда със смокините.

Другите 4 бисквити ги потапяме една по една в сока от компота. Редим ги върху млякото. Следва ред нарязани на тънки полумесеци праскови и пак ред конфитюр от смокини.

Завършваме с ред от друга 1/2 кисело мляко. Заглаждаме. Най-накрая натрошаваме 1/2 бисквита на дребно. Слагаме за кратко да се стегне в хладилника.

Сладкиша го зная от моя колежка, прави го когато не разполага с много време.

Изваждаме го от хладилника и го минаваме леко по стените на съда с тънък нож, за да се отлепи. Режем на 4 парчета. Натрошената бисквита можем да я заменим с още 1 нарязана праскова, но ако я консумираме веднага.

Десертът Няма време е страхотен!

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар