Содени питки с ленено брашно

22/12/2019
"Топли содени питки със шарена солчица - простичко, но много вкусно!"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 298
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч. ч.
  • сода за хляб - 1 ч. л.
  • сол - 1 ч. л.
  • захар - 1 щипка
  • ленено брашно - 1 с. л.
  • брашно - бяло за замесване
  • зехтин - 5 с. л.
  • шарена сол
* мерки и количества
Малки Питки

Начин на приготвяне

В купа се сипва 3 чаши бяло брашно и се смесва с лененото. Добавя се сол, захар и 3 с. л. зехтин. Чуква се яйцето и прибавяме киселото мляко с разбита в него сода за хляб.

Разбърква се с вилица и като се загребва от брашното да стане топка тесто, се замесва. Покрива се с кърпа и оставяме да си почине за 30 минути.

Разделя се на 6-7 топчета и нареждаме в намаслена тава. Отгоре с нож се правят 6-7 разреза.

Печем питките в загрята фурна 190 градуса до готовност. Изваждат се малките питки, намазваме с останалия зехтин и поднасяме с шарена сол.

Содените питки с ленено брашно са уникално вкусни!

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
21.99 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар