Лесно тирамису с коняк

23/10/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваМастър Шеф346953494
"Спечелихте ни още на лесно, но когато разбрахме, че в това тирамису ще има и коняк, вече нямаме търпение да го опитаме "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 737
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разделят от белтъците. Жълтъците се смесват със сиренето и захарта. След което белтъците се разбиват със солта.

Внимателно се прибавя белтъчената смес към жълтъчната смес. В купа се приготвя сиропа от коняка и кафето. Бишкотите се потапят за кратко в приготвения сироп. След което ги нареждаме внимателно в тавичка.

Бишкотите се редят по дъното на тавата и по страните. Отгоре бишкотите се заливат с крема.

Полученото тирамису се оставя за три-четири часа в хладилник. След като се извади от хладилника са поръсва с какаото.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар