Лесно тирамису с коняк

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
374
2k
959
1k
8
22/12/2019
"Спечелихте ни още на лесно, но когато разбрахме, че в това тирамису ще има и коняк, вече нямаме търпение да го опитаме"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 091
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разделят от белтъците. Жълтъците се смесват със сиренето и захарта. След което белтъците се разбиват със солта.

Внимателно се прибавя белтъчната смес към жълтъчната смес.

В купа се приготвя сироп от коняка и кафето. Бишкотите се потапят за кратко в приготвения сироп. След което ги нареждаме внимателно в тавичка.

Бишкотите се редят по дъното на тавата и по страните. Отгоре бишкотите се заливат с крема.

Полученото тирамису се оставя за три-четири часа в хладилник. След като се извади от хладилника, Лесното тирамису с коняк се поръсва с какаото.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар