gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тирамису»Лесно тирамису с коняк

Лесно тирамису с коняк

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
3742k9642k8
Лесно тирамису с коняк3 / 3
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Спечелихте ни още на лесно, но когато разбрахме, че в това тирамису ще има и коняк, вече нямаме търпение да го опитаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разделят от белтъците. Жълтъците се смесват със сиренето и захарта. След което белтъците се разбиват със солта.

Внимателно се прибавя белтъчната смес към жълтъчната смес.

В купа се приготвя сироп от коняка и кафето. Бишкотите се потапят за кратко в приготвения сироп. След което ги нареждаме внимателно в тавичка.

Бишкотите се редят по дъното на тавата и по страните. Отгоре бишкотите се заливат с крема.

Полученото тирамису се оставя за три-четири часа в хладилник. След като се извади от хладилника, Лесното тирамису с коняк се поръсва с какаото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: