Начин на приготвяне
Рецептата е от кулинарен сайт и става много приятен сладкиш. Сваряваме кафе еспресо. Хубаво е да е по-ароматно и хубаво.В кафето прибавяме 1 ампула ром и разбъркваме. Оставяме кафето да изстине.
Взимаме една продълговата йена. 1/2 пакет бишкоти Савоярди, без 3 бишкоти, са достатъчни за сладкиша. Потапяме всяка една от бишкотите за кратко в кафето с рома.
Редим първи ред. Заквасената сметана я разбъркваме много добре с лъжица, заедно с 3 с.л пудра захар. Трябва да е гладка смес. Мажем първият ред бишкоти. Следва втори ред напоени в кафето бишкоти.
Най-накрая завършваме пак с ред заквасена сметана. Слагаме в храдилника за 4-5 часа да стегне и да се поемат ароматите и вкусовете от продуктите. Режем тирамисуто на квадрати. Поръсваме обилно какао с помощта на цедка.