Начин на приготвяне
Замесвате тесто като активирате маята в малко топло мляко. Разбивате яйцето с белтъка от второто яйце, а жълтъкът е за намазване.
Пресявате брашното и с всички съставки замесвате средно твърдо тесто. Разделяте на 3 части и оставяте малко да втаса.
От всяка част отделяте малка част за лентите отгоре, а от голямата разточвате обла кора, която мажете с доматено пюре и поръсвате от нарязаното пилешко филе и останалите зеленчуци.
Настъргвате кашкавал и от малката част тесто режете ленти, които кръстосвате отгоре. Оставяте трите питки да втасат, мажете с жълтък, поръсвате със сусам и печете в загрята фурна.
Коментари
Това е за мой си вкус, аз не обичам много натруфени сладкиши/ястия, колкото по- семпло толкова е по-красиво за мен. Не съм много по фльонгите и финтифлюшките.