Начин на приготвяне
За тези апетитни кюфтета по цариградски месете каймата с подправките и нарязаните на дребно лук и чесън.
Оформете малки кюфтенца и ги изпържете в сгорещено олио.
Обелете картофите и ги нарежете на едро.
Сварете ги в подсолена вода и ги отцедете.
Добавете маслото, сол и индийско орехче на вкус. Намачкайте с преса.
За соса от манатарки накиснете гъбите във водата за около 30 мин.
Запържете брашното в маслото и на тънка струя (при непрекъснато разбъркване) добавете водата от манатарките.
Прибавете виното, малко сол и гъбките.
Намалете огъня и оставете за 10-на мин /или до сгъстяване на соса.
Поднесете кюфтета по цариградски със сос от манатарки.
Коментари