Телешко руло с кашкавал и бекон

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
27/12/2019
"Сочно телешко руло и зеленчуци - успяхме ли да ви впечатлим "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 023
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От телешкото оформете две правоъгълни парчета и ги изтънете с чукче. Овкусете със сол, черен пипер и мащерка. Върху тях поръсете нарязаните на кубчета бекон и кашкавал.

Завийте на стегнати рула и ги завържете с конец. Сложете ги в тавичка, поръсете ги олио и налейте около 1 ч.ч вода. Покрийте с фолио и печете на 200 градуса около 1 час и 30 минути или до готовност на месото.

Извадете го от фурната, свалете фолиото и намажете рулата с приготвената смес от пипер, горчица, бира и зехтин.

Върнете във фурната за още 10-15 минути. За гарнитурата овкусете морковите и нарязаните на парчета ябълка и картофи със сол, черен пипер, малко мащерка и зехтин.

Разбъркайте хубаво и ги сложете във фурната на 200 градуса за около 20 минути. Поръсете ги с меда и върнете за още 5 минути.

Нарежете соленото руло на парчета и гарнирайте с глазираните моркови, картофи и ябълки.

Готовото телешкото руло е изключително подходящо за гости.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар