Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Добавете прясното мляко, в което сте разтворили предварително маята със захарта и сте изчакали да се активира. Прибавете солта, олиото, чукнете яйцата и замесете меко тесто.
Ако е необходимо, добавете още брашно. Покрийте с чиста кърпа и оставете на топло да втаса.
Готовото тесто разделете на две топки. Разточете едната топка на кора и намажете с масло. Сгънете на две и отново намажете с масло и така, докато усвоите половината масло от пакетчето.
Разточете на кръгла питка и нарежете на триъгълници. По същия начин работете и с другата топка тесто.
Направете плънка от яйцата и крема сиренето. Сложете по 1 с.л. от плънката в широката част на всеки триъгълник и завийте, за да оформите кифличките.
Намажете с разбит жълтък и поръсете с ким.
Изпечете в умерена фурна до златисто.
Кифличките със солена плънка и ким са много вкусни - тип бутер.