Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Стек с японски барбекю сос Yakiniku tare

Стек с японски барбекю сос Yakiniku tare

Стек с японски барбекю сос Yakiniku tare2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Една рецепта от далечна Япония!"

Необходими Продукти

  • за соса Yakiniku tare
  • ябълки - 1/2 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • саке - 3 с.л. за готвене, може да се замени с бяло вино
  • лук - 1 с.л. червен
  • мирин - 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л. Тъмен
  • оцет - 1 с.л. оризов
  • мисо - 1 с.л.бяло
  • бонито флейкс - 1 шепа
  • сусам
  • говеждо месо - 1 - 2 бр. стек
  • рукола
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълката, джинджифилът, чесънът и лукът се настъргват.

В добре загрят тиган се слагат 3 с.л. саке, 3 с.л. тъмен соев сос, 2 с.л. мирин, 1 с.л. захар, 1 с.л. бяло мисо и се смесват. Изчаква се захарта да се разтвори добре и сместа да заври, като бърка се периодично. След като заври, се оставя не повече от 2 мин. да покъкри и котлонът се спира.

Добавят се настърганите продукти заедно с 1 с.л. оризов оцет и бонито флейкс и се разбърква. След като сместа изстине, се разбърква и прецежда и се добавя сусамът в соса.

Говеждия стек се овкусява със сол и черен пипер и се пече до желаната степен. Ако нямате дъска за издаване, използвайте чиния. Направете канапен от свежа рукола. Оставете стека да почива малко на дъската. Нарежете го и го наредете върху руколата. Не изхвърляйте прекрасния сос, който ще остане по дъската, а го изсипете върху стека. Сипете соса в сосиери и потапяйте парчетата стек в него, докато се храните. Може да приготвите и по купичка чист ориз.

douzo meshiagare ! (Добър апетит! )

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: