Начин на приготвяне
Замесете тестото от изброените продукти и го сложете в хладилника. В купа сипете 2 с.л брашно, 1 ч.л мащерка, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
Нарежете месото на кубчета и ги сложете в купата с брашното. Оваляйте ги хубаво и изтръскайте излишното. Запържете в сгорещена мазнина.
В друг съд, тенджера под налягане примерно, запържете лука и моркова, нарязани на кубчета. Добавете пюрето и налейте бульона, ако е необходимо - налейте вода.
Прибавете месото, бирата и подправките. Затворете тенджерата и варете ястието около 35 минути. Охладете тенджерата и я отворете. Върнете обратно на котлона и варете без капак, още 30-35 минути или докато остане на мазнина.
Извадете дафиновия лист и изсипете телешкото задушено в тавичка. Извадете тестото от хладилника и го разточете на кора. Намажете краищата на тавичката с разбито яйце. Покрийте с разточената кора и изрежете излишното. Направете малка дупка в средата.
От останалото тесто украсете соления пай. Намажете с яйце и печете на 200 градуса, около 35 минути или докато се зачерви. Оставете паят леко да се охлади, нарежете и сервирайте.
Паят с телешко задушено е готов.