Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питка с кашкавал и маслини

Питка с кашкавал и маслини

Питка с кашкавал и маслини
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако някога сте се чудели какво точно означава ароматна пита - ето я пред вас"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г типово
  • пълнозърнесто брашно - 200 г
  • брашно - 150 г бяло
  • вода - 200 мл топла
  • мая - 1 пакетче суха
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 50 мл
  • кашкавал - 100 г пикантен
  • маслини - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички брашна в подходяща купа, добавете солта и разбъркайте. Сложете маята, захарта, малко хладка вода и 1 с.л. брашно в подходящ съд, разбъркайте и оставете да шупне.

Направете кладенче в средата на брашното и добавете шупналата мая, оцета и зехтина, добавяйте постепенно останалата хладка вода, и омесете меко и гладко тесто. Оставете тестото за 40 минути на топло да втаса.

Готовото тесто сложете в тава застлана с хартия за печене, оформете го под формата на елипса, направете няколко разреза отгоре.

Сложете кашкавал, нарязан на дребни кубчета, и маслините, намажете със зехтин, печете за 40 минути на 180-200 градуса до готовност. Готовата питка увийте в чиста и суха кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

maria
maria
Много вкусна и лесна, мерси за рецептата :)
04.02.2017 20:24