Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с праскови и вино

Свинско с праскови и вино

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Свинско с праскови и вино1 / 2
27/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пленяващо съчетание на аромати и вкусове"

Необходими Продукти

  • свински шол - 500 г
  • праскови - 400 г (може и от консерва)
  • бекон - 8 - 10 лентички пушен
  • масло - 100 г
  • бяло вино - 200 мл
  • мащерка - 4 - 5 стръка прясна
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте половината праскови с маслото и мащерката, 1-2 скилидки чесън намачкан, сол и черен пипер. Взимате шола и в долната част правите разрез и оформяте като джоб, който пълните с маслото и прасковите.

Леко притискате и отгоре нареждате лентички бекон. Връзвате месото, за да се задържи плънката и слагате в тавичка намазана с зехтин. Поръсвате месото със сол и черен пипер, слагате няколко стръка мащерка.

Отстрани подреждате останалите праскови с чесъна, който не трябва да е обелен. Заливате с виното и печете на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: